Jacqueline Drissen (1948)

‘Als ik naar mijn innerlijk luister, dan spreekt mijn lichaam en kom ik in contact met mijzelf.’

De vraag  ‘wie ben ik zelf en wie is de ander?’  loopt als een inspirerende draad van verwondering door mijn leven. In de loop der jaren heb ik ervaren dat ik in verbinding kan komen met mijn ware essentie door mijn innerlijke conflicten te verwerken en mijn kwaliteiten te erkennen.
Door mijn aandacht naar binnen te keren geeft het lichaam aan wat er in me omgaat, wat me raakt en wat mijn werkelijke intenties zijn.
Zowel bij mijzelf alsook in het begeleiden van mensen merk ik hoe essentieel het is om de vele aspecten die we in onszelf hebben te leren kennen en te waarderen. Een van de aspecten is ons vermogen om vooroordelen en overtuigingen los te laten. Hierdoor kunnen we gevoelens onderzoeken en creëren we ruimte en respect voor ons zelf en voor de ander.

Psychosynthese praktijk Jacqueline Drissen

Ik ervaar het als ‘zonlicht dat de mist laat oplossen.’

De psychosynthese opleiding alsook de therapie* en meditatie hebben dit innerlijk proces in mij verdiept, verrijkt en de toegang tot mijn hart geopend. Verwondering en bewondering voor de menselijke mogelijkheden en voor de kracht en schoonheid in de natuur zijn belangrijke inspiratiebronnen voor me.

Het proces om te worden wie je in diepste wezen bent en te leven vanuit vreugde en vertrouwen, gun ik iedereen. Dit heeft me geïnspireerd om in 2000 mijn eigen psychosynthese praktijk te beginnen.

‘Je kunt niet altijd de muziek uitkiezen, wel hoe je erop wilt dansen.’ **

*   Ben Bos ( 2006) therapeut, supervisor en eindverantwoordelijke van het Centrum Psychosynthese Holland.
** Naar Jack Kornfield (1945) psychotherapeut en Boeddhistisch meditatie leraar

Lees verder: scholing en ervaring